Als je regelmatig in de sportschool bent te vinden, heb je er vast wel eens van gehoord: pre-workout. Het gebruik van pre-workout is tegenwoordig erg populair onder krachtsporters. Je zou er meer energie van krijgen en je kunt er je training mee maximaliseren. Maar wat is pre-workout nu precies? En werkt het echt? In dit artikel vertellen we je wat pre-workout is, wat de voordelen zijn en wanneer je het kunt gebruiken. 

Wat is pre-workout?

Pre-workout is een supplement gemaakt voor sporters. Het bevat een mix van verschillende natuurlijke en chemische ingrediënten. Meestal is het een poedervormig supplement dat je mengt met water. Maar waarom zou je pre-workout gebruiken? Door dit supplement te nemen voor je training kun je meer energie krijgen, alerter zijn en je vermoeidheid verminderen. Handig als je aan het einde van de dag niet zoveel energie meer over hebt voor een lange training. Door pre-workout te nemen kun je in sommige gevallen beter, langer en intensiever trainen. 

De voordelen op een rijtje

Een pre-workout supplement kan je training als het ware een boost geven. Je hoeft zeker niet altijd pre-workout te gebruiken, maar het kan handig zijn op de dagen dat je minder of weinig energie hebt. 

Voordelen van pre-workout:

  • Verbeteren van je prestaties
  • Verbeteren van kracht
  • Langer en intensiever trainen
  • Meer energie

Wat is de beste pre-workout?

Wil je het een keertje uitproberen? Er zijn veel verschillende soorten pre-workout supplementen te koop. Welke kun je nu het beste kiezen? Om de juiste pre-workout te kiezen, kun je jezelf een aantal vragen stellen. Drink je bijvoorbeeld al veel cafeïne houdende dranken op een dag? Dan heb je misschien een supplement nodig met niet al te veel cafeïne. Kijk daarnaast ook naar je sportieve doelstelling. Bovendien kun je ook andere supplementen kopen die helpen bij het optimaliseren van je trainingen.