Als je als man onzeker bent in de slaapkamer, kan dit natuurlijk erg vervelend zijn. Communiceren tijdens de seks helpt dan altijd. Elkaar laten weten wat je fijn en minder fijn vindt. Zo weet je beter wanneer je de dingen goed doet. Voor je partner tenminste, want dat kan bij iemand anders weer anders zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Als je door je onzekerheid moeite hebt met een stijve penis krijgen of houden, is het misschien een idee om erectiemiddelen te overwegen.

Erectiemiddelen, ook voor jongere mannen

Erectiemiddelen zijn echt niet alleen voor oude mannen die het zelf niet meer kunnen. Sterker nog, ook onder mannen tussen de 20 en 40 zijn er mannen met daadwerkelijke erectiestoornissen. Een erectiestoornis is niet hetzelfde als een (paar) keer moeite hebben met een penis hard krijgen. In ieder geval kunnen erectiemiddelen de erectie bevorderen. Het idee van erectiemiddelen is dat de bloedvaten verwijdt of versoepeld worden, waardoor bloed gemakkelijker in de penis wordt opgenomen en een erectie makkelijker overeind komt.

Langdurig stijve penis?

Erectiemiddelen houden je penis niet per se langdurig stijf. Net als zonder hulpmiddelen is opwinding nodig om het middel te doen werken. Ook kan het een half uur tot twee uur duren voordat het middel werkt. Dat hangt af van welk middel het precies is en hoe je het inneemt. Als je vettig eten eet bij de pil kan het bijvoorbeeld langer duren. Je erectie verdwijnt net als gewoonlijk weer na een orgasme. Wel is het zo dat de stof in erectiemiddelen tot 5 uur werkzaam kan blijven. In ieder geval de stof die gebruikt wordt in vardenafil en kamagra.

Kamagra en vardenafil

Kamagra is een erectiemiddel uit India. In de EU wordt het niet erkend als medicijn, maar je kunt het wel online kopen. De werkzame stof in kamagra is sildenafil. Vardenafil is zowel een merknaam als de werkzame stof in het middel. Sildenafil en vardenafil zijn beide PDE5-remmers die de bloedvaten verwijden. Ze werken dus hetzelfde. Ook werken ze na een half uur en tot 5 uur lang. Vardenafil is in tegenstelling tot kamagra gewoon in de Nederlandse apotheek te koop en dus een goedgekeurd middel.

Tadalafil

Vardenafil en sildenafil zijn stoffen die vaker in erectiemiddelen gebruikt worden, maar dat geldt ook voor tadalafil. Tadalafil heeft dezelfde werking als vardenafil of sildenafil, maar heeft een langduriger effect. Het kan tot 36 uur werkzaam blijven. Tadalafil kun je ook in de apotheek halen. Vardenafil en tadalafil kun je in de apotheek in pillen of capsules kopen. Kamagra koop je online, maar is ook in een oral jelly te krijgen.