Japanse vechtsporten zijn nog altijd zeer geliefd en worden beoefend door mensen over de hele wereld. Vechtsporten uit Japan hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de samoerai, en omvatten veel verschillende stijlen, van kendo tot Okinawan karate. In dit artikel gaan we dieper in op drie van de meest bekende Japanse vechtsporten. Of je nu daadwerkelijk Japanse vechtsporten beoefent of er gewoon meer over wilt weten, dit artikel geeft je inzicht in een van Japans meest fascinerende culturen.

Karate

Karate betekent in het Japans “lege hand”, wat perfect de aard van de vechtsport weergeeft: wapenloos. Karate is ontstaan op het eiland Okinawa en is waarschijnlijk een van de bekendste en meest beoefende vechtsporten ter wereld. Het ontstond in de 14e eeuw op een eiland wat toen bekend stond als het Ryūkyū Koninkrijk.

Judo

Judo is een van de meest populaire Japanse vechtsporten en het is bovendien een olympische sport. Judo werd in 1882 door Kano Jigoro in Japan bedacht. De nadruk van Judo ligt op de training van lichaam en geest, en niet zozeer op het winnen van gevechten. 

Jiu Jitsu

De Samoerai waren ook bedreven in gevechten van man tegen man, waarbij zij gebruik maakten van oude technieken die bekend staan onder de verzamelnaam Jiu Jitsu. Het doel van de verschillende vormen van Jiu Jitsu was de kracht van de tegenstander tegen hem te gebruiken door gebruik te maken van handgrepen en behendige manoeuvres om de tegenstander uit balans te brengen. De Samoerai waren elite soldaten en de beste bewapende soldaten van het leger, zij droegen daarom ook een samoerai zwaard

Voor meer informatie, bekijk dan de Samurai Katana shop