Fysiek fit zijn is essentieel voor de Mixed Martial arts (MMA) sport. Dat is de enige manier om een ​​overwinning te behalen – door de sterkste te zijn in uw gewichtscategorie. Het is een full-contact sport, dus het lichaam moet klaar zijn om aan de eisen te voldoen. Als gevolg hiervan is MMA-voeding essentieel in combinatie met een goed bewegingsregime.

Voor voedingsdoeleinden is het beter om dagelijks een aantal kleine maaltijden te nemen in plaats van drie grote maaltijden. Het lichaam verbruikt tijdens een training veel koolhydraten, dus het is noodzakelijk om het lichaam ermee te blijven aanvullen. Dit kan door veel havermout en fruit te eten. Ze zijn je belangrijkste energiebron.

Blijf uit de buurt van drankjes met een hoog suikergehalte en vermijd vet voedsel, frisdrank, junkfood en gefrituurd voedsel. Deze zullen je allemaal aankomen, maar hebben geen gunstige voedingswaarde. Wat je wel wilt eten, is voedsel dat je essentiële vetzuren geeft. Vis is daar een goede bron van. Geroosterd en gebakken voedsel is ook geschikt voor consumptie. Je wilt een groot gewicht hebben om het juiste gewicht te hebben voor de categorie waarin je wilt vechten, maar het moet op de juiste manier worden gedaan. Water is ook essentieel om te voorkomen dat je uitgedroogd raakt.

Een ander nee in MMA-voeding is ingeblikt voedsel en wit brood. Blijf bij natuurlijke producten. Breed brood is geweldig samen met mager vlees voor de eiwitten en verse groenten voor extra voeding. Het hele punt is dat als het weinig of geen voedingswaarde heeft, het niet geschikt is voor consumptie met wat je wilt bereiken.

Krijg de hulp van een voedingsdeskundige om uw dieetplan in kaart te brengen. Mogelijk merkt u dat de consumptie van het juiste voedsel niet voldoende is en heeft u mogelijk wat extra vitamines en mineralen nodig in de vorm van supplementen. Alleen zo bereik je je doelen. Het is een zware sport en goede MMA-voeding is de enige manier om het te maken.