Waarom eiwitshakes kopen?

Waarom eiwitshakes kopen?

Eiwit zit in vlees, eieren, vis en peulvruchten. Dus waarom zou je dan eiwitshakes kopen? In dit artikel geven je daar antwoord op. Ook vertellen je waarom eiwit zo goed is voor je. Zeker als je sport.

De rol van eiwit

Allereerst: waarom heb je eiwit nodig? Je lichaam gebruikt eiwit onder meer voor om spieren en andere weefsels te maken. Krijg je niet voldoende eiwitten binnen over een langere periode? Dan kan het zijn dat je lichaam tegen de volgende problemen aanloopt:

  • Je lichaam niet zo snel of niet zo goed herstellen of groeien. Dat maakt dat je meer kans hebt op het overbelasten van je spieren.
  • Je lichaam kan de structuren niet combineren die noodzakelijk zijn om organen, weefsel en cellen samen te stellen.
  • Je lichaam kan geen biochemische bestanddelen niet maken die nodig zijn voor het cardiovasculaire systeem en spiercontractie.

Waarom eiwitshakes? Waarom niet eiwit uit voeding?

Eiwitshakes zijn geen vervanger van eiwit dat je uit voeding haalt. Het is nog steeds belangrijk en goed om ook daar je eiwitten en andere voedingsstoffen uit te halen. Een eiwitshake is een aanvulling. Maar omdat het in poedervorm is, heeft je lichaam wel minder werk om het te verteren. Je lichaam doet er rond de 90 minuten over (of langer) om vast eiwit (uit voeding) te verteren en vervolgens aan het werk te zetten om weefsel en cellen te herstellen. Ter vergelijking: dit hele proces duurt slechts 30 minuten met eiwit in eiwitshakes.

Waarom is het belangrijk dat eiwit snel verteert?

Het is vooral belangrijk voor na je actieve (kracht)training. Je lichaam / je spieren moeten van je workout herstellen en – zoals hierboven uitgelegd – helpt eiwit daarbij. Direct na je training is er een tijdvak van 1 tot 2 uur waarin het grootste deel van het herstelproces van je spieren plaatsvindt. Na die 1 of 2 uren verminderen de voordelen van stoffen om dit proces te versnellen in waarde en gaan er meer eiwit en andere ingrediënten verloren. Dus ook daarom kun je eiwitshakes kopen.

Hoe eiwit spieren bouwt en ze herstellen na inspanning

Elke keer dat je spieren samentrekken als je ze traint met het tillen van gewichten of andere weerstandstraining, ontstaan er kleine scheurtjes in de spiervezels. Eiwit zorgt ervoor dat deze scheurtjes weer herstellen. Dat doet het door de spiervezel ertussen te herbouwen en te verbinden. Zo krijg je steeds meer spiermassa, wat je sterker maakt.

Wanneer een eiwitshake? Voor of na de workout?

Omdat eiwit dus helpt je spieren te herstellen is het ook een logische gedachte om na je workout een eiwitshake te drinken. Maar uit onderzoek blijkt dat er geen duidelijke verschillen in spierkracht of spieromvang bestaan wanneer je een shake voor of na de training nuttigt. Zolang je een eiwitshake maar rondom je training neemt. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat de totale eiwitinname de sterkste voorspeller van spierkracht en -omvang is. Of je nou wel of niet je eiwitshake voor of na je training neemt. Het gaat dus vooral om hoeveel eiwit je per dag binnenkrijgt.

Supplementen voor vechtsporters

Supplementen voor vechtsporters

Sporters kiezen er vaker voor om supplementen te gebruiken om zo hun sport beter te kunnen beoefenen. Dit geldt uiteraard ook voor vechtsporters. Door sport- en voedingssupplementen te gebruiken ondersteun je je lichaam, wat goed zal uitpakken voor je sport. Vechtsporters vragen veel van hun lichaam en zullen daarom hun lichaam goed moeten voorzien van voedingsstoffen. Dat kan met behulp van (voedings)supplementen. In dit artikel wordt verder ingegaan op supplementen voor vechtsporters en het nut hiervan.

Vechtsport supplementen

Benieuwd naar wat de beste vechtsport supplementen zijn? Bekijk onderstaand lijstje met de beste supplementen voor vechtsporters.

 

  • Creatine: Het supplement creatine is voor groot belang bij sporten waarbij explosieve krachtsinspanningen plaatsvinden. Dat is natuurlijk ook het geval bij vechtsporten zoals MMA. Creatine zorgt ook voor meer kracht, wat belangrijk is voor vechtsporters.
  • BCAA: Voor vechtsporters is spierherstel van groot belang. BCAA-aminozuren dragen bij tot herstel van spieren en zijn om die reden interessant voor vechtsporters. 
  • Eiwitshakes: Voor spierbehoud en spierherstel zijn eiwitshakes ook geschikt voor krachtsporters. Een whey eiwitshake bevat verder veel eiwitten en weinig vet, waardoor het een goede toevoeging is op je voedingsschema.
  • Vitamines: Meerder vitaminesupplementen zijn interessant voor vechtsporters. Voorbeelden hiervan zijn vitamine B (stimuleert energie en mentale prestaties), vitamine C (sterke botten en energie) en vitamine D (ondersteuning botten en immuunsysteem).

 

Verder zijn er natuurlijk altijd nog andere supplementen waarvoor gekozen kan worden. Zo zijn cafeïne pillen ook populair en worden supplementen als omega 3 (visolie) gebruikt voor de algemene gezondheid.

 

Welke supplementen voor jou specifiek werken, hangt dan ook af van wat je ermee wilt bereiken. Is spiergroei voor jou belangrijk, dan is creatine bijvoorbeeld heel geschikt. Wil je in het algemeen gezonder leven? Dan zijn vitamines en visolie van belang. 

Supplementen specifiek voor MMA?

Bovenstaande supplementen zijn geschikt voor elke vechtsporter. Ze zijn dus geschikt voor wanneer je aan MMA doet, maar ook voor bijvoorbeeld boksers. Wel is spierherstel extra belangrijk in de MMA, waardoor bepaalde supplementen zoals BCAA-aminozuren sowieso worden aangeraden.

Waarom supplementen voor vechtsporters?

Vechtsport supplementen worden vooral aangeraden omdat ze toegevoegde waarde hebben. Ze zorgen er daadwerkelijk voor dat je spieren beter herstellen. Daarnaast zorgt een supplement als creatine voor meer kracht, wat als vechtsporter natuurlijk ook van groot belang is. 

 

Voedingssupplementen en sportsupplementen helpen vechtsporters dus met hun prestaties en met hun gezondheid. Wanneer dit wordt gecombineerd met gezond eten, zorgen vechtsporters ervoor dat ze optimaal presteren en herstellen. Hierdoor is het aangeraden om als vechtsporter te kiezen voor voedingssupplementen en sportsupplementen.

Waar het allemaal begon; Japanse vechtsporten

Waar het allemaal begon; Japanse vechtsporten

Japanse vechtsporten zijn nog altijd zeer geliefd en worden beoefend door mensen over de hele wereld. Vechtsporten uit Japan hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de samoerai, en omvatten veel verschillende stijlen, van kendo tot Okinawan karate. In dit artikel gaan we dieper in op drie van de meest bekende Japanse vechtsporten. Of je nu daadwerkelijk Japanse vechtsporten beoefent of er gewoon meer over wilt weten, dit artikel geeft je inzicht in een van Japans meest fascinerende culturen.

Karate

Karate betekent in het Japans “lege hand”, wat perfect de aard van de vechtsport weergeeft: wapenloos. Karate is ontstaan op het eiland Okinawa en is waarschijnlijk een van de bekendste en meest beoefende vechtsporten ter wereld. Het ontstond in de 14e eeuw op een eiland wat toen bekend stond als het Ryūkyū Koninkrijk.

Judo

Judo is een van de meest populaire Japanse vechtsporten en het is bovendien een olympische sport. Judo werd in 1882 door Kano Jigoro in Japan bedacht. De nadruk van Judo ligt op de training van lichaam en geest, en niet zozeer op het winnen van gevechten. 

Jiu Jitsu

De Samoerai waren ook bedreven in gevechten van man tegen man, waarbij zij gebruik maakten van oude technieken die bekend staan onder de verzamelnaam Jiu Jitsu. Het doel van de verschillende vormen van Jiu Jitsu was de kracht van de tegenstander tegen hem te gebruiken door gebruik te maken van handgrepen en behendige manoeuvres om de tegenstander uit balans te brengen. De Samoerai waren elite soldaten en de beste bewapende soldaten van het leger, zij droegen daarom ook een samoerai zwaard

Voor meer informatie, bekijk dan de Samurai Katana shop

Een les in succes van MMA Fighters

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben absoluut geïntrigeerd door de MMA-sport. Het is mijn absoluut favoriete sport om naar te kijken en dat is al zo lang als ik me kan herinneren. Twee jongens trainen maandenlang urenlang in de sportschool om de achthoek binnen te stappen en te vechten met alles wat ze hebben!

Voor sommigen lijkt het misschien een meedogenloze sport (omdat het bloedig en gewelddadig is), maar deze jongens zijn “geconditioneerde machines”. Ze trainen niet alleen elke dag in de sportschool van zon tot zonsondergang in de sportschool, maar de echte kampioenen zijn ook geprogrammeerd om een ​​sterke mentale houding te hebben. Er is niet alleen vaardigheid en kracht voor nodig om in de achthoek te stappen en te winnen, maar het vereist ook de juiste mentale toestand en een sterke mentaliteit.

Denk er even over na. Twee jongens pakken het uit. Ze bloeden en zijn moe. De adrenaline stroomt. Hun lichamen zijn geslagen. Maar aan het einde van het gevecht is de jager die zijn hand zal opsteken degene die net iets harder heeft gevochten. Ze kunnen allebei zwarte gordels hebben in hun vechtstijl en hebben evenveel en gelijke vaardigheid, maar de winnaar wordt gedicteerd door hun mentale toestand toen ze zich in de achthoek bevonden.

Urijah Faber is een van mijn favoriete vechters, hoewel hij ten tijde van dit schrijven niet langer kampioen is. In een van zijn gevechten brak hij zijn hand in de eerste ronde en dit was een gevecht van 5 ronden! Denk je dat hij tegen de menigte zei: ‘Sorry jongens, ik heb mijn hand gebroken zodat ik vanavond niet meer kan vechten?’ Absoluut niet. Hij vocht met al het andere dat hij had. Hij had pijn. Hij kon zijn sterke hand niet gebruiken om te vechten. Maar hij stopte niet met vechten voor alles wat hij had voor de volgende vier ronden. Hoewel hij verloor door een beslissing, is hij allesbehalve een opgever en een mislukkeling.

Hoe hard wil JIJ vechten voor je doelen en dromen? Hoewel dit misschien geen fysiek gevecht is, is het net zo uitdagend om succesvol te zijn in het bedrijfsleven. Alles wat de moeite waard is om voor te vechten, heeft geweldige beloningen. De strijd is nooit tevergeefs.

Laten we van deze jongens leren. We bevinden ons misschien in de achthoek voor een uitdaging, ben je klaar om te vechten met alles wat je hebt? Of geef je het op als je een hand breekt?

fitness broek nodig?

MMA Nutrition, de enige manier om de beste in de sport te zijn

Fysiek fit zijn is essentieel voor de Mixed Martial arts (MMA) sport. Dat is de enige manier om een ​​overwinning te behalen – door de sterkste te zijn in uw gewichtscategorie. Het is een full-contact sport, dus het lichaam moet klaar zijn om aan de eisen te voldoen. Als gevolg hiervan is MMA-voeding essentieel in combinatie met een goed bewegingsregime.

Voor voedingsdoeleinden is het beter om dagelijks een aantal kleine maaltijden te nemen in plaats van drie grote maaltijden. Het lichaam verbruikt tijdens een training veel koolhydraten, dus het is noodzakelijk om het lichaam ermee te blijven aanvullen. Dit kan door veel havermout en fruit te eten. Ze zijn je belangrijkste energiebron.

Blijf uit de buurt van drankjes met een hoog suikergehalte en vermijd vet voedsel, frisdrank, junkfood en gefrituurd voedsel. Deze zullen je allemaal aankomen, maar hebben geen gunstige voedingswaarde. Wat je wel wilt eten, is voedsel dat je essentiële vetzuren geeft. Vis is daar een goede bron van. Geroosterd en gebakken voedsel is ook geschikt voor consumptie. Je wilt een groot gewicht hebben om het juiste gewicht te hebben voor de categorie waarin je wilt vechten, maar het moet op de juiste manier worden gedaan. Water is ook essentieel om te voorkomen dat je uitgedroogd raakt.

Een ander nee in MMA-voeding is ingeblikt voedsel en wit brood. Blijf bij natuurlijke producten. Breed brood is geweldig samen met mager vlees voor de eiwitten en verse groenten voor extra voeding. Het hele punt is dat als het weinig of geen voedingswaarde heeft, het niet geschikt is voor consumptie met wat je wilt bereiken.

Krijg de hulp van een voedingsdeskundige om uw dieetplan in kaart te brengen. Mogelijk merkt u dat de consumptie van het juiste voedsel niet voldoende is en heeft u mogelijk wat extra vitamines en mineralen nodig in de vorm van supplementen. Alleen zo bereik je je doelen. Het is een zware sport en goede MMA-voeding is de enige manier om het te maken.

UFC-kleding voor MMA Sport

Mixed Martial Arts wordt uitgevoerd door de waaghalzen. Het vereist niet alleen kracht, maar ook een stoere geest. Voor zulke stoere zielen moet je ze ruwe en stoere kleding geven om de sport te beoefenen. UFC is een merk waar je voor kunt instaan. Hij staat niet alleen bekend om zijn kwaliteit, maar is ook zweetbestendig en houdt de sporter ontspannen en spanningsvrij. UFC biedt verschillende producten, waaronder UFC-handschoenen, UFC-shirts, UFC-T-shirts en andere MMA-uitrusting en kleding.

Het UFC of Ultimate Fighting Championship begon als een toernooi om de beste vechters ter wereld te vinden en was gebaseerd op de Braziliaanse vale judo-vechtstijl. De UFC wordt erkend als de grootste promotie ter wereld. UFC heeft zijn hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada en is eigendom van Zuffa LLC. Vroeger was kleding niet gereguleerd en veel jagers kozen voor strakke atletische korte broeken of lange boxershorts, en anderen droegen strakke worstelpakken en een lange broek.

De regels voor MMA-kleding kwamen na de beweging om de UFC en de MMA-vechtstijl naar de mainstream te brengen. Nu zijn ze bijna een stijlstatement geworden. Het zijn niet alleen de vechters die UFC-kleding dragen, maar ze zijn ook beschikbaar voor hun fans. Zelfs tijdens het oefenen is het erg belangrijk om goed gekleed te zijn om blessures te voorkomen. De amateurs kunnen in ernstige problemen komen als ze de instructie niet volgen om de juiste UFC-kleding en UFC-uitrusting te dragen. Elke UFC-fan zou zeker één UFC-shirt of UFC-t-shirt hebben. Er zijn verschillende leveranciers beschikbaar, maar pas op voor de fraudeurs.

Koop altijd spullen voor een gerenommeerde leverancier als MMA Stop. Ze hebben alle topmerken voor MMA-kleding en MMA-uitrusting, waaronder UFC-handschoenen, UFC-shirts en UFC-T-shirts. Men kan de producten online bestellen en hun producten pakken wanneer ze maar willen.